Συνεργασίες / Δράσεις

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ

  • 2007,  ΜΚΟ Praksis, πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής στήριξης για ευάλωτες ομάδες.
  • 2010-2014, Ψυχιατρική Κλινική Αγία Αικατερίνη (Εξοχή Θεσσαλονίκης), κλινική ψυχολόγος.
  • 2015-2017, Αμερικανική Γεωργική Σχολή, σχολική Ψυχολόγος.
  • 2016-2017, Γιατροί του Κόσμου, ψυχολόγος.
  • 2018, ΜΚΟ Διοτίμα, Ψυχολόγος, υποστήριξη γυναικών θυμάτων έμφυλης βίας.
  • 2020 έως σήμερα, Κέντρο Ψυχολογικής Υποστήριξης και Συμβουλευτικής  Έλλη Νόιτση https://noitsi.gr/.
  • 2017 έως 2024, Συμβουλευτικός Σταθμός υποστήριξης μαθητών – γονέων του Δήμου Θέρμης.

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

  • 2014-2015, Σωματείο Φίλων και Εθελοντών της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης: Συντονισμός εβδομαδιαίων παρεμβάσεων στο Παπάφειο ορφανοτροφείο.
  • 2017, Διεθνής ΜΚΟ Terre des Hommes: Υπεύθυνη ομάδας ( Team Leader)  πάνω στην παιδική προστασία.
  • 2017-2018, Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC): Συντονίστρια Ψυχοκοινωνικών Υπηρεσιών σε 3 προσφυγικούς καταυλισμούς.
  • 2018-2019, Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες: Υπεύθυνη της Κοινωνικής Υπηρεσίας.
  • 2019-2020, Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM):  Συντονίστρια Προγράμματος Παιδικής Προστασίας.
  • 2020-2021, ΜΚΟ Terre des Hommes Hellas : Συντονίστρια Προγράμματος Παιδικής Προστασίας.

ΔΡΑΣΕΙΣ

  • 2017 έως σήμερα : Σχολές γονέων για γονείς παιδιών προεφηβικής ηλικίας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πρωτοβάθμιας και βρεφονηπιακής / νηπιακής ηλικίας, σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Σταθμό της Ανατολικής ΑΕ, δια ζώσης στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Θέρμης και διαδικτυακά.
  • Ομάδα στήριξης και ενδυνάμωσης νέων μαμάδων (2023).
  • Ομάδα στήριξης μπαμπάδων. «Μπαμπά πως είσαι; Η μονογονεϊκότητα από την πλευρά του πατέρα».  Όταν στο μεγάλωμα των παιδιών η μαμά είναι μακριά λόγω απόστασης, χωρισμού ή απώλειας. Μια σπάνια ευκαιρία συνεύρεσης μπαμπάδων σε μονογονεϊκές οικογένειες, που αναζητούν κατάλληλους τρόπους να ανταποκριθούν στον πατρικό τους ρόλο σε ένα προστατευμένο χώρο (2023).
  • Σχολή Γονέων για γονείς που μεγαλώνουν μόνοι/ μόνες τα παιδιά τους (Φλεβάρης-Ιούνης 2024).
  • Open Days, Ημέρες ανοιχτές στο κοινό στο γραφείο, 14-18 Νοέμβρη 2022.
  • Φθινοπωρινή Ανάσα : Πεζοπορία, Yoga & Βιωματικό εργαστήρι Ψυχολογίας ,  συνεργασία με το Biophilia.gr, 30/9/2023.
  • Ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης μονογονεϊκών οικογενειών , 2024-2025. 

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

  • Επαγγελματικές Σχολές ΟΑΕΔ (ΕΠΑΣ), Διδασκαλία Μαθημάτων Ψυχολογίας («Στοιχεία Γενικής και Εξελικτικής Ψυχολογίας») σε Βοηθούς Βρεφονηπιοκόμων, 2014-2015.
  • IΕΚ ΑΚΜΗ, Διδασκαλία των μαθημάτων «Παιδιά με σωματικές αναπηρίες και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας», «Παιδιά με Νοητική Υστέρηση», «Παιδαγωγική-Νηπιαγωγική», «Ψυχολογία Αποκατάστασης» και «Επαγγελματική Δεοντολογία», 2015-2016.
  • CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ, Διδασκαλία μαθημάτων Κοινωνικής, Κλινικής και Γενικής Ψυχολογίας σε προπτυχιακό επίπεδο και «Συμβουλευτική του Παιδιού και του Εφήβου» σε Μεταπτυχιακό Επίπεδο, 2017.
  • ΙΝΕΔΙΒΙΜ, Ίδρυμα Νεολαίας & Δια Βιου Μάθησης, Αθήνα, Διδασκαλία μαθήματος «Διαχείριση Διαπροσωπικών Σχέσεων», 2020.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Το έργο NESTOR στοχεύει να βελτιώσει τις γονεϊκές δεξιότητες των κρατουμένων εδραιώνοντας ένα Δίκτυο 30 Σχολών Γονέων σε περιβάλλον φυλακής. Το Δίκτυο Σχολών για Γονείς θα υποστηρίζει τους γονείς κρατούμενους, μέσα από διακρατική συνεργασία, με στόχο τη διατήρηση και βελτίωση του γονεϊκού τους ρόλου και έδωσε την ευκαιρία σε ικανό προσωπικό σε κάθε ένα από 20 καταστήματα κράτησης στην Ελλάδα να εκπαιδευτούν σύμφωνα με τις τεχνικές της επιμόρφωσης ενηλίκων, για να βοηθήσουν τόσο στη λειτουργία των Σχολών κατά την πιλοτική εφαρμογή του Έργου, όσο και στο μέλλον.

Συμμετοχή στη συγγραφή του  Εγχειρίδιου για συντονιστές Σχολών Γονέων σε Καταστήματα Κράτησης & στην Εκπαιδευτική Εργαλειοθήκη για Γονείς – Κρατούμενους

ΟΜΙΛΙΕΣ - ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ

Ευχαριστώ πολύ τη Nefeli Lygerou και τη Maria Sfiroera για την πρόσκληση και την φιλοξενία στη χθεσινή εκπομπή “Τι μας ξημερώνει”. Μιλήσαμε για τη γενιά Ζ, τον τρόπο που επικοινωνεί, φλερτάρει και τη σχέση της με τους ψυχολόγους.
https://www.ertecho.gr/…/ti-mas-ksimeronei-me-tin…/

Βιωματικά σεμιναρία με τίτλο «Ενίσχυση ψυχικής ανθεκτικότητας και Βελτίωση κοινωνικών δεξιοτήτων στον εργασιακό χώρο», που διοργανώθηκε από το  Συμβουλευτικό Σταθμό Υποστήριξης Σχολικής Κοινότητας και Κύκλου Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Θέρμης, 
για τους εργαζομένους στις Διευθύνσεις του δήμου με στόχο την γνώση όλων των πτυχών του εαυτού, την αυτό-βελτίωση και την τη μεταβίβαση της αποκτηθείσας γνώσης στον εργασιακό χώρο.

Ενότητες σεμιναρίου: 

– Αποτελεσματική διαχείριση του στρες στο χώρο εργασίας, Εργαλεία αυτοφροντίδας και πρόληψης επαγγελματικής εξουθένωσης.  

– Επικοινωνία και διαχείριση συγκρούσεων στις δημόσιες υπηρεσίες.

– Συμπερίληψη στο εργασιακό περιβάλλον και ο ρόλος της  στην παραγωγικότητα.

– Αυτογνωσία:  προϋπόθεση αποδοτικής εργασίας και  αυτοβελτιωσης, Παράγοντες ενίσχυσης της εργασιακής ικανοποίησης.

🗣️ Συμμετοχική ομιλία με θέμα “🚫Όρια, Διαχείριση 😤Θυμού και 💪Ενίσχυση Αυτοεκτίμησης στα 👧👦Παιδιά”, που διοργανώνουν η Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και ειδικότερα το Τμήμα Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Σχολικών Μονάδων και Σχολικών Επιτροπών Δήμου Θέρμης και η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. στο πλαίσιο του προγράμματος «Λειτουργία Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Σχολικών Κοινοτήτων και Κύκλοι δια βίου Μάθησης Δήμου Θέρμης».

🎭 Μέσα από διαδραστικές βιωματικές ασκήσεις μιλήσαμε για το συναίσθημα του θυμού, τα όρια και τους τρόπους που ενισχύουμε την αυτοεκτίμηση στα παιδιά μας από τη νηπιακή ηλικία.

Συμμετοχική ομιλία με θέμα “Επίλυση των συγκρούσεων και βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των παιδιών”, που διοργανώνουν η Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και ειδικότερα το Τμήμα Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Σχολικών Μονάδων και Σχολικών Επιτροπών Δήμου Θέρμης και η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. στο πλαίσιο του προγράμματος «Λειτουργία Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Σχολικών Κοινοτήτων και Κύκλοι δια βίου Μάθησης Δήμου Θέρμης».

🔍 Αναλύσαμε τους παράγοντες που προκαλούν συγκρούσεις, τις επιπτώσεις τους, την πρόληψη και αντιμετώπισή τους, και τη δημιουργία ενός κλίματος σεβασμού και συνεργασίας.

Oμιλία με θέμα “Πόση Βία ακόμη;” που διοργανώνουν η Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Θέρμης και η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. στο πλαίσιο του προγράμματος «Λειτουργία Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Σχολικών Κοινοτήτων και Κύκλοι δια βίου Μάθησης Δήμου Θέρμης».

🔍 H συζήτηση θα εστιάσει στην αναγνώριση των ενδείξεων bullying και στο πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας, είτε βρίσκονται στη θέση του θύματος, είτε του θύτη, είτε είναι θεατές!

Διάλεξη με θέμα τις συγκρούσεις και την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους. 17 Γενάρη 2024, 2ο Δημοτικό Σχολείο Τριλόφου. Η διάλεξη διοργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Λειτουργία Συμβουλευτικού Σταθμού Υποστήριξης Σχολικών Κοινοτήτων και Κύκλοι δια βίου Μάθησης  Δήμου Θέρμης» που υλοποιούν η Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και ειδικότερα το Τμήμα Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Σχολικών Μονάδων και Σχολικών Επιτροπών σε συνεργασία με την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Διαδραστική Ομιλία με θέμα «Χτίζοντας γερά θεμέλια στη σχέση μας με τους εφήβους», στο παράλληλο πρόγραμμα του συνεδρίου στα πλαίσια του Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη, Εκπαιδευτήρια Απόστολος Παύλος, 2023.

Ομιλία με θέμα «Βήματα και καλές πρακτικές για το σχολείο που θέλουμε. Προτάσεις προς γονείς και εκπαιδευτικούς», στο παράλληλο πρόγραμμα του συνεδρίου στα πλαίσια του Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη, Εκπαιδευτήρια Απόστολος Παύλος, 2022.

Ομιλία με θέμα «Ξεδιπλώνοντας τη νέα πραγματικότητα της διαδικτυακής θεραπείας. Προκλήσεις και δυνατότητες» στην Ημερίδα «Νέα Εποχή, Νέα Διλήμματα:  Πως αλλάζει η συστημική θεραπεία;», που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Συστημικής Προσέγγισης και Οικογενειακής Θεραπείας, 28 Μαΐου 2022. 

 

Ομιλία με θέμα «Ψυχική Υγεία & διαχείριση του χρόνου στη ώριμη ηλικία» στην ομάδα Υγείας Πανοράματος, 6 Φεβρουαρίου 2023.

 

Διαδικτυακή διάλεξη για τη συναισθηματική νοημοσύνη, διοργάνωση ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ, 23 Μαρτίου 2022.

 

Διαδικτυακή διάλεξη με θέμα «Χτίζοντας την αυτοεκτίμηση του παιδιού μου – Χρήσιμες συμβουλές για γονείς και κηδεμόνες», διοργάνωση ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ, 24 Νοεμβρίου 2021.

 

Ομιλία στο 17ο Συνέδριο Διεθνής Ένωσης για την μελέτη της επιβεβλημένης μετανάστευσης (IASFM 17: Whither Refugees? Restrictionism, Crises and Precarity Writ Large). Εκπροσωπώντας το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες.  Glocal Response to the Greek Refugee Crisis, Description: Stakeholders and Civil Society Organisations representatives will talk about the challenges faced and outcomes achieved while managing the refugee crisis in Greece, 25 Ιουλίου 2018.

 

 

Ομιλία «Ο ρόλος του σεξ στις ανθρώπινες σχέσεις», διοργανώθηκε από το Σύλλογο Νεολαίας Γαλάτιστας, 9 Μαΐου 2015.